За нас

През Годините

Пчелари Михови са добре добре познати на българският пазар. Ежегодно те участват в изложенията в градовете София, Варна и Добрич, където предлагат своите пчелни продукти.

Сега отглеждат 200 пчелни кошера в четири пчелина. Най-новият е в района на село Прилеп обл. Добрич, недалеч от курорта Албена. Той е малък и е демонстрационен към Медена къща Михови. Другият по –голям е разположен в резерват от НАТУРА 2000 – Балтата, също в близост до Албена. Най- големият пчелин се намира в една китна гора в района Балчик, там пашата е разнообразна и меда е с много добри качества. Разнообразието на растителните видове обуславя и различни видове мед, които пчелите на пчелари Михови събират. Другият пчелин е обособен в близко до Добрич село.

Поради увеличаване обема на работа в усиления труд се включва дъщеря им със съпруга си и трите им деца. Те оставят шума и суетата на големия град и предприемат стъпката да се преместят от София в Добрич. Желанието им е да възпитат децата си на труд и любов към природата, както и да получат знанията и тънкостите събирани през годините от пчелари Михови. Цялата фамилия участва дейно при изграждане и завършване на МЕДЕНА КЪЩА МИХОВИ, която е сбъдната мечта за Недялка Михова.