Медена къща Михови

МЕДЕНА КЪЩА МИХОВИ е разположена в китното Добруджанско селце Прилеп . То се намира на 45 км северно от гр. Варна, на 30 км югоизточно от гр. Добрич и едва на 15 км от КК Албена. Селото е уникално като ландшаф – планина разположена под Добруджанското плато. Много красиво и спокойно място.

Тук може да опитате от вълшебните пчелни продукти събрани от пчелите на пчелари Михови. Всеки наш гост ще се наслади на невероятният вкус на- ръчно приготвени медено – таханови бонбони, медено блокче, медена ракия , както и високоенергиен коктейл от мед, прашец и прясно изцеден цитрусов сок.

Докато похапвате от уникалните природни продукти ще видите и филмов материал за живота на пчелите и работата на пчелина.

Тук ще се запознаете с интересни факти за пчеларството от древността до наши дни. Лично Недялка Михова ще Ви разкаже за пчелите и техните неповторими правила, ред и организация, които са със стойността на библейски постулати. Ще научите за лечебните и високи хранителни свойства на всички пчелни продукти – пчелен мед, прашец, прополис, пчелно млечице, търтеев хомогенат и восък.

В МЕДЕНА КЪЩА МИХОВИ може да се видят различни пчелни жилища – каменна пещера, дънери и хралупи, глинен кошер, използван в Египет и Израел и плетен кошер, типичен за нашите земи. Има и функциониращ пчелин с атрактивни пчелни жилища с различна форма.

Демонстрационният кошер със стъклени стени ще Ви покаже вътрекошерният живот на пчелите. Може да видите как пчелите работнички внасят прашец и нектар, вентилират и градят восъчни основи. Разбира се ще видите и мъжкото присъствие в кошера – търтеите.

Функциониращият плетен кошер придава неповторима атмосфера на малкия пчелин в Медената къща.
Слънчевата восъкотопилка събира слънчевите лъчи и превръща старите восъчни пити в пречистен „златен” восък.

В МЕДЕНА КЪЩА МИХОВИ е устроен щанд, на който може да разгледате и закупите всички наши пчелни продукти.